Nazaj

Delavnica po metodi Feldenkrais

Povezovalec
/
Predava
Neda Popović Bras, univ. dipl. psih.
Sklop
Zdrav življenjski slog
Tip dogodka
Delavnica
DatumUraDvorana
ned., 4. 02. 2018 15.00–16.30 Dvorana M3+M4
Društvo SOGIBANJE vas vabi na delavnico po metodi Feldenkrais, ki jo vodi Neda Popović Bras, univ. dipl. psih., certificirana učiteljica metode Feldenkrais.
»Živčni sistem nam dopušča tri stvari. Daje nam podatke o telesu in okolju ter zvedavost, da se z obojim ukvarjamo.«
– Moshe Feldenkrais
FELDENKRAISOVA METODA somatske vzgoje, ki jo je po več kot štiridesetih letih proučevanja in raziskav razvil dr. Moshe Feldenkrais, je revolucionaren pristop k razumevanju, kako deluje človek, in k izboljšavi tako telesne kot umske učinkovitosti. Uporablja gibanje in pozornost za izboljšavo naše naravne zmožnosti, da vse svoje življenje spoznavamo, se učimo, spreminjamo in se nenehno razvijamo. Primerna je za vsakogar, ki želi izboljšati kakovost svojega vsakodnevnega življenja in dejavnosti.
Gibe običajno izvajamo leže ali sede, in sicer z upoštevanjem tempa in gibalnega razpona vsakega posameznega udeleženca. Udeležence z navodili vodimo skozi niz strukturiranih gibalnih zaporedij, ki zaprežejo človekovo pozornost, zaznavo in domišljijo. Udobje, lahkota in kakovost gibanja so glavna merila pri teh vajah, usmerjena k razvijanju zavedanja o tem, kar delamo in kako to počnemo.
Pridite v udobnih oblačilih in s seboj prinesite podlago.
Nakup