Nazaj

Čigong – veščina krepitve življenjske energije

Povezovalec
/
Predava
Igor Gregorc, učitelj čigonga in tajčija, Društvo Tolmun
Sklop
Tradicionalna kitajska medicina
Tip dogodka
Delavnica
DatumUraDvorana
sob., 3. 02. 2018 15.30–16.45 Dvorana M3+M4
Naš vsakdan je poln številnih obveznosti, ki zahtevajo odgovorno delovanje in ravnanje, kar postopoma načne naše vitalne moči. To se največkrat pojavi v različnih oblikah kronične utrujenosti, pomanjkanju volje in energije, v motnjah pretokov krvi, limfe, telesnih tekočin ali v koncentracije in reagiranja. Če se ne potrudimo okrepiti življenjsko energijo, taka stanja lahko vodijo v bolezen, izgorelost in različne psihične težave. Pravimo, da nas je načel stres in da potrebujemo počitek. Za normalno delovanje in vzdrževanje vitalnosti potrebujemo predvsem ustrezen ritem obeh: gibanja in počitka. Čigong revitalizacijska vadba ne obremenjuje; nasprotno, dovaja, shranjuje in ščiti življenjske energije, ki jih telo potrebuje za harmonično delovanje.
Na delavnici, ki je pisana na kožo še posebej tistim, ki se prvič srečujejo s čigongom, se bomo učili krajši sklop vaj, ki učinkovito krepijo in blagodejno vplivajo na naše vitalne organe.
V sklepnem delu delavnice se bomo učili tri preproste masaže za vitalnost, ki so starodaven, a učinkovit in preizkušen način vzdrževanja zdravja. Vsakdo, ki si že naslednje jutro vzame tri minute zase in izvaja te vaje, izkusi blagodejne učinke.

Vse vaje so preproste za izvajanje, zato so primerne za zelo širok krog ljudi. Izvajajo se stoje. Zaželena sta udobno oblačilo in primerna obutev za stoječo vadbo.

Izvajalec:
Igor Gregorc, učitelj čigonga in tajčija, Društvo Tolmun

Igor Gregorc se že od sedemnajstega leta ukvarja s sprostilno-meditativnimi sistemi in borilnimi veščinami Daljnega vzhoda. Je učitelj številnih zvrsti čigonga, v zadnjih letih pa se posebej intenzivno posveča izpopolnjevanju v šeng žen gongu pri mojstrih Li Jung Fengu in Li Jing. Šen žen gong je zvrst naprednega čigonga, ki ne kultivira samo fizičnih kretenj, temveč ima poudarjen pristop k zavedanju celotnega telesa in razvoju notranje energije. V društvu Tolmun je redno zaposlen kot strokovni sodelavec: učitelj in vodja programskih oblik. Je učitelj s 30-letnimi izkušnjami v podajanju znanja energetskih veščin, inštruktor tajčija in več sistemov čigonga ter trener Nevrolingvističnega programiranja (NLP), ki je sodobna metoda osebnostnega razvoja in učinkovitega poučevanja. Za njegov način poučevanja so značilni: jasna razlaga, postopno podajanje znanja, uporaba humorja in spodbujanje
Nakup